• Vad är en fransförlängning och hur går det till?

Det finns olika metoder att förlänga fransar på men jag använder mig av den metod som är mest skonsam för dina fransar. Jag använder mig av singelfransar som är gjorda av syntet.

Jag sätter ca 70 fransar på varje öga, beroende på hur fransarna ser ut kring ögat, en del har fler strån än andra. Jag använder mig av olika längder när jag fäster fransarna, för att efterlikna dina egna strån. 

Varje fransförlängning ser olika ut på olika ögon, men jag strävar efter en naturlig fransförlängning, där man kan välja på naturliga syntet strån eller strån med mascara effekt som är 0.5 mm tjockare än de naturliga syntet stråna.

  • Hur länge håller en fransförlänging?

Hos de allra flesta håller en ögonfransförlängning i  6-8 veckor, med rekommenderad påfyllning efter 3-4 veckor

De egna fransarna har en egen cykel, och precis som alla andra hårstrån på kroppen, faller det av när det nått sin genetiska maxlängd. Ett nytt hårstrå ”Puttar ut” och ersätter det gamla.

Alla har olika sorters cykler på sina fransar. Vissa tappar fransar ”jämt” utöver hela livscykeln, medan andra tappar väldigt få fransar under en lång tid och plötsligt tappar mycket på en gång. Även hormoner och hälsa spelar in hur kvalitén på hår, naglar och ögonfransar ter sig.

Gravida, ammande och äldre har generellt skörare fransar. Även vissa hormonsjukdomar och klimakterie kan spela hårstråna ett spratt.

Gör du en fransförlängning hos mig, får du ytterliggare information på papper om hur du sköter om dina fransar, samt en liten bortste att kamma till dom med.

  • Vad är en Manikyr?

Manikyr är vård av händer och naglar.

Gör man manikyr hos mig, vårdar jag dina händer och naglar genom 3 steg. En kortfattad beskrivning nedan:

  1. Först en översyn på dina naglar, där jag filar till önskad form. Följt av ett varmt bad med peeling och olja på nagel och nagelband. Sedan puttar jag försiktigt bak nagelband.
  2. Hand och arm massage.
  3. Avslutar med valfritt lack på nageln och en nagelbandsolja + handcreme.

 

 

 

Vad är en färganalys i makeup?

Hos mig innebär detta att jag vägleder dig i sminkdjungelns alla färger, för att hitta de färger som passar till dig i din make up. Jag lägger en make up från grunden och visar dig färger som du passar i.

Vad är trebensfransar?

Det är små knippen med fransar som jag fäster med franslim som är superlätt att ta av, men sitter kanon över en dag eller två!

Gele naglar/ Gelish, skadar det mina naglar?

Nej, inte om man gör som jag informerar. Ett konstmaterial som sätts på din naturliga nagel är en förstärkning. Ofta gör man naglar för att ens egen nagel går av eller är tunna. Då innebär det att sätter man på ett material eller en förlängning så kan man inte leva som om det vore ens egen nagel eftersom det blir en påfrestning. I många fall går det bra att leva som vanligt, men man märker oftast vad som funkar eller inte funkar, (rek ej öppna saker, eller laga saker med naglarna)

I värsta fall man tippen gå av pga att man slått i naglen eller liknande. Det kan även ske lufthål, men det kan också bero på olika anledningar.

Att vårda sina nagelband är A o O, precis som vi fuktar ansiktet/kroppen behöver även nagelbanden där tillväxten sker näring. Nagelolja är bra och handkräm.

Om jag vill ta bort mina naglar, hur gör jag då?

Dra ej bort materialet för hand, DÅ skadar du din nagel. Naglen är byggd i flera lager och gelen är fäst i översta lagret, drar du då bort materialet så får du med dig stora delar av din nagel vilket då resulterar i "skadade och tunna naglar". 

Gå till mig eller någon annan som skonsamt tar bort materialet på naglarna. Första dagarna kommer naglarna se lite tråkiga ut, men med hjälp av nagelolja + handcreme så reparerar dom sig galant!